Srbija

Nedelja, 04.06.2017.

10:26

Vučić: Nemci oprezni, ali kod nas dolaze zbog...

Predsednik Aleksandar Vučić obavestio je nemačkog predsednikom Franka Valtera Štajnmajera o ekonomskim reformama u Srbiji i planovima za razvoj privrede.

Izvor: Beta

Vučić: Nemci oprezni, ali kod nas dolaze zbog...
Foto: Tanjug, arhiva

Vučić razgovarao je na Brdu kod Kranja sa nemačkim predsednikom o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i problemima u dijalogu sa Prištinom, kao i o evropskom putu Srbije, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Vučić mu se ovom prilikom zahvalio na interesovanju Nemačke za probleme Balkana kao i za učešće investitora iz Nemačke u Srbiji.

"Srbija je stabilna zemlja sa obrazovanom i sposobnom radnom snagom. To je jedan od razloga zašto investitori dolaze u našu zemlju", rekao je Vučić.

Štajnmajer je čestitao Vučiću stupanje na dužnost predsednika Srbije i pozvao ga da poseti Nemačku.

On je rekao da su nemački investitori pouzdani ali i oprezni i dodao da "nemački privrednici žele da investiraju u stabilne zemlje".

Vučić i Štajnmajer su razgovarali posle plenarne sednice lidera država jugoistočne Evrope, u Procesu Brdo-Brioni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

14 h

Podeli: