Bilateralni susreti Vučića na Brdu kod Kranja

Izvor: RTS, 03.Jun.2017, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilateralni susreti Vučića na Brdu kod Kranja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Savezne Republike Nemačke Frank-Valterom Štajnmajerom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i problemima u dijalogu sa Prištinom, kao i o evropskom putu Srbije. Južnim krakom koridora 10 uspostavićemo mnogo bolju vezu Srbije i Makedonije, naglasio je Vučić u razgovoru sa Đorđem Ivanovim. Vučić se sastao i sa specijalnim izaslanikom Ministarstva spoljnih poslova za ekonomsku saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa zemljama Zapadnog Balkana Alenom Rišarom.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, odvojenim sastancima sa predsednikom Nemačke Frank-Valterom Štajnmajerom i Makedonije Đorđem Ivanovim, završio boravak na Brdu kod Kranja, gde je učestvovao na sastanku procesa "Brdo - Brioni".

Vučić je zahvalio na interesovanju Nemačke za balkanske probleme, kao i na velikom učešću nemačkih investitora u Srbiji. On je obavestio predsednika Štajnmajera o ekonomskim reformama, koje je srpska Vlada sprovela, kao i o planovima za razvoj privrede, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije. 
"Srbija je stabilna zemlja sa obrazovanom i sposobnom radnom snagom. To je jedan od razloga što strani investitori dolaze u našu zemlju," istakao je Vučić.
Štajnmajer je čestitao je Vučiću stupanje na dužnost predsednika Srbije i uputio poziv srpskom kolegi da poseti Nemačku. On je naglasio da su nemački investitori pouzdani, ali oprezni.
"Nemački privrednici žele da investiraju u zemlje u kojima je situacija stabilna", dodao je Štajnmajer.
Predsednici Vučić i Štajnmajer sastali su se na Brdu kod Kranja nakon plenarne sednice lidera u procesu Brdo-Brioni.
Vučić je sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim razgovarao o odnosima dveju zemalja, za koje su oba sagovornika istakla potrebu da moraju biti najbolji mogući.

Predsednik Srbije je rekao da je neophodno graditi te odnose u svim sferama života i raditi na povećanju trgovinske razmene u oba smera.
"Južnim krakom koridora 10 uspostavićemo mnogo bolju vezu naše dve zemlje. Naši narodi su veoma bliski. Učinićemo sve da odnosi Srbije i Makedonije budu dobri na svim nivoima", istakao je Vučić i poželeo makedonskom kolegi uspeh i napredak u budućnosti.
Ivanov je čestitao Aleksandru Vučiću pobedu na izborima za predsednika i izrazio nadu da će u budućnosti raditi na jačanju odnosa dveju zemalja, jer bliže susede jedni od drugih nemamo. Makedonski predsednik prihvatio je poziv da prisustvuje inauguraciji predsednika Vučića 23. juna u Beogradu. 
Vučić se na Brdu kod Kranja sastao i sa specijalnim izaslanikom Ministarstva spoljnih poslova za ekonomsku saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana i članom Senata Republike Francuske Alenom Rišarom. Teme susreta bili su evropski put Srbije i odnosi u regionu.

Specijalni izaslanik Rišar je istakao da će uraditi sve da nova Vlada Francuske nastavi dobru saradnju sa Srbijom.
"Ja sam uveren da ćemo nastaviti da razvijamo dobre odnose. Predsednik Makron je posvećen jačanju Evropske unije i rešavanju ekonomskih i političkih problema Unije", istakao je Rišar.
Predsednik Vučić čestitao je na pobedi francuskog predsednika Emanuela Makrona i izrazio nadu da će uz novu energiju u francuskoj politici ta zemlja ostati posvećena prijateljstvu sa zemljama regiona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak Vučića i Rišara

Izvor: Beta Video, 03.Jun.2017

LJUBLJANA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom ministarsva spoljnih poslova Francuske za ekonomsku saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana Alenom Rišarom. (pokirvalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Vučić se sastao sa Rišarom

Izvor: Blic, 03.Jun.2017

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se na Brdu kod Kranja sa specijalnim izaslanikom Ministarstva spoljnih poslova za ekonomsku saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana i članom Senata Republike Francuske Alenom Rišarom...Teme susreta bili su evropski put Srbije i odnosi u regionu, saopštila...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.