Vlada da reši dugove lokalu

Izvor: B92, 12.Dec.2012, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada da reši dugove lokalu

Beograd -- Predsednik Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Saša Paunović očekuje da će Vlada Srbije naći rešenje za isplatu dugova lokalnim vlastima.

Paunović kaže i da se nada da će naredne godine biti usvojeni važni zakoni vezani za lokalnu samoupravu.

"Očekujemo da naredne godine bude usvojeno više važnih zakona koji se tiču lokalne samouprave, kao i da se učvrsti položaj Stalne konferencije i u zakonu", rekao je Paunović novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pauzi 40. redovne skupštine SKGO, pod nazivom "Lokalna samouprava u procesu pristupanja Srbije EU".

Predsednik opštine Paraćin je, takodje, izrazio nadu i da će biti usvojene izmene više bitnih zakona koji se odnose na finansiranje lokalne samouprave.

"Ono što je za nas važno, očekujem da Vlada izadje s rešenjem plaćanja dugovanja prema lokalnim vlastima za projekte za koje imamo ugovore s centralnom vladom, a koji još nisu plaćeni", zaključio je on.

Skupština SKGO održava se u Centru "Sava", u saradnji sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona, uz finansijsku podršku Švedske posredstvom Švedske agencije za medjunarodni razvoj.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Paunović: Očekujemo da Vlada izadje sa rešenjem plaćanja dugovanja lokalnim samoupravama

Izvor: Beta Video, 12.Dec.2012

BEOGRAD - Očekujemo da Vlada izadje sa rešenjem plaćanja dugovanja lokalnim samoupravama za ugovore koje one imaju sa centralnom vladom, rekao je predsednik Stalne konferencije gradova i opština Saša Paunović. (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.