Više od dva miliona evra za Industrijsku zonu u Somboru

Izvor: B92, 05.Sep.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od dva miliona evra za Industrijsku zonu u Somboru

Sombor -- Pokrajinska vlada i Grad Sombor investirali su više od dva miliona evra za izgradnju i infrastrukturno opremanje Industrijske zone u tom gradu.

Ovu informaciju danas je potvrdio predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je rekao da su domaći i strani investitori već zainteresovani za ulaganje i dodao da izgradnja Industrijske zone znači nova radna mesta i jačanje lokalnog budžeta.

Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obezbedila je sredstva za realizaciju projekata na teritoriji Grada Sombora u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, i lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.

"Sve projekte koje smo planirali preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine smo realizovali ili je realizacija u toku", rekao je Mirović i dodao da očekuje početak radova na izgradnji lokalnog puta od Stapara do Sivca.

Zajednički se pripremaju projekti i za narednu godinu, a jedan od njih biće i izgradnja nove sportske hale i rekonstrukcija Srednje tehničke škole, koja je smeštena u zgradi izgrađenoj 1887. godine.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović rekla je da je industrijska zona prioritet, ali da se radilo i na drugim projektima, saopšteno je iz pokrajinske vlade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.