Više od dva miliona evra za Industrijsku zonu u Somboru

Pokrajinska vlada i Grad Sombor investirali su više od dva miliona evra za izgradnju i infrastrukturno opremanje Industrijske zone u tom gradu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 05.09.2019.

14:51

Više od dva miliona evra za Industrijsku zonu u Somboru
Foto: Depositphotos, zestmarina

Ovu informaciju danas je potvrdio predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je rekao da su domaći i strani investitori već zainteresovani za ulaganje i dodao da izgradnja Industrijske zone znači nova radna mesta i jačanje lokalnog budžeta.

Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila je sredstva za realizaciju projekata na teritoriji Grada Sombora u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, i lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.

"Sve projekte koje smo planirali preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine smo realizovali ili je realizacija u toku", rekao je Mirović i dodao da očekuje početak radova na izgradnji lokalnog puta od Stapara do Sivca.

Zajednički se pripremaju projekti i za narednu godinu, a jedan od njih biće i izgradnja nove sportske hale i rekonstrukcija Srednje tehničke škole, koja je smeštena u zgradi izgrađenoj 1887. godine.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović rekla je da je industrijska zona prioritet, ali da se radilo i na drugim projektima, saopšteno je iz pokrajinske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: