Vesić: Zakonski će se regulisati korišćenje električnih trotineta

Izvor: B92, 23.Avg.2019, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Zakonski će se regulisati korišćenje električnih trotineta

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kazao je da će se regulisati pitanje korišćenja električnih trotineta.

Vesić je najavio da će Grad Beograd naredne nedelje uputiti inicijativu nadležnim ministarstvima da se to zakonski uredi.

"Zaista je neverovatno da sada možete da vozite električni trotinet bez ikakve dozvole, bez kacige i bez obzira da li ste maloletno lice. Vozi se bez pravila, na ulici, na trotoaru", kazao je Vesić, prenosi Beoinfo.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Prema njegovim rečima, pravila za bicikle se znaju, isto tako i za motocikl, a električnim trotinetom se postiže brzina i do 30 kilometara na sat.

"Svuda u svetu su se pojavili električni trotineti i to nije sporno, ali je veoma važno da se njihovo korišćenje zakonski uredi, da se tačno zna gde i kako mogu da se koriste", zaključio je Goran Vesić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.