Vesić: Zakonski će se regulisati korišćenje električnih trotineta

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kazao je da će se regulisati pitanje korišćenja električnih trotineta.

Srbija

Izvor: Beoinfo

Petak, 23.08.2019.

18:06

Vesić: Zakonski će se regulisati korišćenje električnih trotineta
Foto: Epa/FELIPE TRUEBA

Vesić je najavio da će Grad Beograd naredne nedelje uputiti inicijativu nadležnim ministarstvima da se to zakonski uredi.

"Zaista je neverovatno da sada možete da vozite električni trotinet bez ikakve dozvole, bez kacige i bez obzira da li ste maloletno lice. Vozi se bez pravila, na ulici, na trotoaru", kazao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, pravila za bicikle se znaju, isto tako i za motocikl, a električnim trotinetom se postiže brzina i do 30 kilometara na sat.

"Svuda u svetu su se pojavili električni trotineti i to nije sporno, ali je veoma važno da se njihovo korišćenje zakonski uredi, da se tačno zna gde i kako mogu da se koriste", zaključio je Goran Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: