VUČIĆ, RAMA, ZAEV I 400 NAJVEĆIH KOMPANIJA IZ REGIONA - EKONOMSKI FORUM: Lideri potpisuju ove sporazume!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 14:07

VUČIĆ, RAMA, ZAEV I 400 NAJVEĆIH KOMPANIJA IZ REGIONA - EKONOMSKI FORUM: Lideri potpisuju ove sporazume!

Očekuje se da će u Skolju politički lideri potpisati nekoliko sporazuma

U četvrtak 29. jula u Skoplju se održava regionalni ekonomski forum na kome će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev kao i predstavnici gotovo 400 najvećih kompanija iz čitavog regiona.

Organizatori foruma su privredne komore Srbije, Albanije i Severne Makedonije, a uloga voditelja razgovora lidera zemalja i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pvirednika poverena je predsedniku PKS Marku Čadežu. Forum u Skoplju počinje u četvrtak u 10 časova.

koji će umnogome olakšati i ubrzati poslovanje između ovih država:

Radi gde želiš: Svi građani sa teritorije Srbije, Albanije i Severne Makedonije moći će da rade u bilo kojoj od država sa jednom radnom dozvolom.

Minimalna čekanja: Jedinstveni propisi svih inspekcija kojima se regulišu transport robe i usluga kako bi se ukinule sve barijere u poslovanju.

Brza traka: Uspostavlanje posebnih prolaza na graničnim prelazima za građane i privredu iz Albanije, Severne Makedonije i Srbije

Mali Šengen dobija novo ime: Dosadašnja inicijativa Mali Šengen koja okuplja Albaniju, Severnu Makedoniju i Srbiju dobija novo ime i vizelni identitet koji će biti otkriveni na skupu u Skoplju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.