Uskoro NOVI SAJT VLADE SRBIJE, dosadašnji zastareo i ne služi svrsi

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2018, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro NOVI SAJT VLADE SRBIJE, dosadašnji zastareo i "ne služi svrsi"

Brnabić je ukazala na mnoge prednosti digitalizacije po građane,

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas, na Sedmom samitu EU-Jugoistočna Evropa u organizaciji londonskog Ekonomista u Beogradu da će Vlada Srbije a par nedelja dobiti novi sajt, koji će biti dvosmeran.

Mesec dana do najneizvesnijih izbora u SAD: Da li povratak demokrata u Kongres može da ugrozi Trampovu politiku prema Srbiji?

Rekla je da se već nekoliko meseci radi na novom veb >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sajtu Vlade, pošto je aktuelni zastareo i ne služi svrsi, jer je vrlo jednosmeran.

- U nekoliko narednih nedelja postavićemo novi sajt vlade koji će biti dvosmeran, i ja ću moći da dobijam dnevne izveštaje o zahtevima i pitanjima građana koja postavljaju ministarstvima, i kako su ministarstva odgovorila - objasnila je Brnabić.

Ona je istakla da Srbija, za razliku od Estonije, koja je krenula od nule u digitalzaciji, ima sve u papiru što treba preneti u elektronske formate.

SRBI IZ ORAHOVCA TRAŽE OD POLICIJE DA IM ZAŠTITE DECU: Albanci maltretiraju srpske mališane

- Najveći izazov i prioritet zbog kojeg smo uspostavili centar za podatke vlade, je kako da osiguramo te podatke, i izradili smo posebni bekap centar. Ssto se hakovanja tiče, dosta radimo na borbi protiv ove vrste kriminala - ukazala je Brnabić.

Rekla je da je razgovala sa evropskim komesarom za digitalizaciju kako da se uključimo u evropske napore za sajber bezbednost i ocenila da ćemo možda postati deo toga i pre nego što postanemo članica EU.

ističući da se oseća manje bezbedno kada se podaci građana nalaze u papiru, zaključani u nekoj kancelariji lokalne samouprave.

Dačićeva diplomatska ofanziva: Broj država koje su priznale Kosovo PAŠĆE ISPOD 100, a onda mogu u penziju!

-Ako neko hoće da uzme te podatke, može lako da ih uzme, iskopira i nećete ništa znati. Ako imate elektronsku vladavinu može centralna institucija da uđe u trag ko i zašto pristupa informacijama građana, i da li se zloupotrebljavaju -  naglasila je ona.

Navela je da smo krenuli i sa reformom katastra koja treba da se završi do kraja godine, te dodala da je problem što veliki broj građana ne daje adekvatne adrese stanovanja, ili žive u ulicama koje su bezimene ili u zgradi bez broja, pa to treba srediti digitalizacijom.

Istina o doktoratu predsednika CEPRIS-a, advokata Slobodana Beljanskog: Tvrdi da je moralan i čestit, a pristaje i na nezakonit doktorat!?

Brnabić ukazuje da je digitalizacija odgovor veću efikasnost, transparentnost i koristi borbi protiv korupcije.

Prema njenim rečima e-vlada je nešto što pojačava transparentnost i nešto što olakšava život građana.

Od 8.oktobra, najavila je, otvara se javna diskusija o registru građana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.