Uhapšen deo međunarodne kriminalne grupe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2009, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen deo međunarodne kriminalne grupe

PALE - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da je uhapsilo osam članova međunarodne kriminalne grupe, čiji je organizator Darko Elez iz Sarajeva sa prebivalištem u Beogradu, kao i da je u BiH uhapšeno 13 članova iste grupe.

Ta kriminalna grupa je od 2006. godine na teritoriji zapadnog Balkana pripremala i vršila najteža krivična dela: ubistva, iznude, ucene, razbojništva, krijumčarenje i trgovinu narkoticima, oružjem, eksplozivnim napravama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << motornim vozilima i pranje novca.

Pored Darka Eleza, uhapšeni su Vladimir P. iz Sarajeva, sa prebivalištem u Beogradu, Vaso Lj. iz Trebinja sa prebivalištem u Beogradu, Branko Đ. iz Zvornika, Željko A. iz Foče, Slobodan P. iz Karlovaca, sa prebivalištem u Beogradu, supruga i otac Darka Eleza, oboje sa prebivalištem u Beogradu.

Na teritoriji Bosne i Hercegovine, policijski službenici Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine su u sinhronizovanoj akciji uhapsili 13 članova te kriminalne grupe, od kojih su dvojica aktivni policajci.

Darko Elez se sumnjiči da je 2006. godine sa saradnicima iz kombija "Privredne banke Sarajevo" ukrao dva miliona evra.

Elez se sumnjiči i da je naručilac ubistava više bliskih saradnika Đorđa Ždrala. Za Darkom Elezom je, nakon neuspešnog atentata na Đorđa Ždrala, 2006. godine, raspisana međunarodna poternica, ali je on u međuvremenu pobegao u Srbiju i dobio državljanstvo Srbije, čime je onemogućeno njegovo izručenje pravosudnim organima BiH.

Od decembra 2008. godine do maja 2009. godine, članovi grupe na čelu sa Darkom Elezom, su od S.T. vlasnika lanca tržnih centara u Sarajevu, tražili milion evra, a posle nekoliko pretnji, Muhamed Ramić je bacio bombu na poslovni objekat u vlasništvu S.T.

Članovi te grupe su novac stečen kriminalom ulagali u kupovinu automobila i nekretnina u Beogradu i Novom Sadu, na svoja imena ili imena bliskih lica, kao i u legalne finansijske tokove registrovanjem preduzeća na druge osobe.

Sva imovina stečena kriminalnim aktivnostima te grupe biće predmet finansijske istrage, a u cilju utvrđivanja i trajnog oduzimanja imovine stečene kriminalom.

Povodom te akcije, sutra, 2. septembra, u 13.00 u Palati Srbija ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, direktor policije sa saradnicima Milorad Veljović i predstavnici policija Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine održaće konferenciju za novinare.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeno osam pripadnika organizovane kriminalne grupe

Izvor: TV Avala, 01.Sep.2009

Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je da je srpska policija danas uhapsila osam pripadnika međunarodne organizovane kriminalne grupe, a da je 14 članova te grupe uhapšeno u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj.

Nastavak na TV Avala...

Uhapšen deo međunarodne kriminalne grupe

Izvor: NaDlanu.com, 01.Sep.2009

BEOGRAD, 1. septembra 2009. (Beta) - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je u utorak da je uhapsilo osam članova međunarodne kriminalne grupe, čiji je organizator Darko Elez iz Sarajeva sa prebivalištem u Beogradu, kao i da je u BiH uhapšeno 13 članova iste grupe. Ta kriminalna...

Nastavak na NaDlanu.com...

Hapšenje članova kriminalne grupe

Izvor: B92, 01.Sep.2009

Beograd, Sarajevo -- Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su u Beogradu osam pripadnika jedne od najjačih kriminalnih grupa na prostoru Balkana...Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su u Beogradu Darka Eleza, vođu jedne od najjačih kriminalnih grupa na prostoru zapadnog Balkana. U akciji hapšenja koja je...

Nastavak na B92...

Vođa klana osumnjičen za pokušaj ubistva kuma

Izvor: Blic, 02.Sep.2009, 09:35

Beograd, Banjaluka - Darko Elez (30), vođa organizovane kriminalne grupe sa Pala, uhapšen je juče u iznajmljenom stanu u Ulici Jurija Gagarina 30a na Novom Beogradu. U akciji, koja je istovremeno započeta u Beogradu i Republici Srpskoj, uhapšena je 21 osoba, od kojih osam u Srbiji, a među njima...

Nastavak na Blic...

Uhapšeni pripadnici međunarodne kriminalne grupe Darka Eleza

Izvor: CrnaHronika.rs, 02.Sep.2009

BEOGRAD - Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe ze borbu protiv organizovanog kriminala, lišili su slobode osam pripadnika međunarodne kriminalne grupe, čiji je organizator Darko Elez iz Sarajeva sa prebivalištem u Beogradu. Ova kriminalna grupa je od 2006. godine na teritoriji...

Nastavak na CrnaHronika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.