Učesnici projekta “Snimam nauku obeležili pola veka od prvog koraka na Mesecu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učesnici projekta “Snimam nauku" obeležili pola veka od prvog koraka na Mesecu

Više od 270 nastavnika škola doakademskog nivoa iz pet zemalja Jugoistočne Evrope, Pakistana, Kenije, Turske, Egipta, Meksika, Nepala, Iraka, Libana, Tunisa i Filipina, učesnika međunarodnog projekta “Snimam nauku” obeležilo je danas pola veka od kako je čovek zakoračio na na Mesec.

“Projekat “Snimam nuku” je četvoromesečna interaktivna radionica u virtuelnom prostoru sa ciljem promovisanja primera dobre nastavne prakse kreatinih i inovativnih nastavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u oblasti stvaranja kvalitetnog obrazovnog videa.

Otvoren je za sve nastavnike, bez obzira na državu i jezik. To je oblik nestandardne komunikacije nastavnika i njihovih učenika, ali i samih kolega. Tako je programom projekta, između ostalog, obuhvaćeno i tematsko obeležavanje značajnih datuma iz oblasti nauke, što je učesnicima omogućilo da na svoj način, kroz slobodnu formu animacije, u virtuelnom prostoru obeleže trijmf nauke kada je 21. jula 1969, u 2:56 po univerzalnom vremenu, Nil Armstrong postao prvi čovek koji je zakoračio na Mesec.

Prva rečenica koju je Nil Armstrong izgovorio na površini Meseca glasila je: “Ovo je mali korak za čoveka, ali veliki za čovečanstvo”.

Zadivljujuće je sa koliko entuzijazma kolege pripremaju svoje priloge, što će ostati vredan nastavni materijal za rad sa učenicima – mali koraci, ali veliki za nastavnu praksu”, kaže profesor Dejan Kreculj, nastavnik kovinske “Zmajeve” osnovne škole, autor i voditelj ovog projekta.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.