U Grčkoj gore nego ikad

Izvor: S media, 20.Nov.2012, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Grčkoj gore nego ikad

"Povratak kupovnoj moći iz 1984, na nivoe zapošljavanja iz 1998. i na nivoe plata iz 1999. neće pomoći grčkoj ekonomiji u 2013", ukazao je predsednik Nacionalne konfederacije grčke trgovine Vasilis Korkidis.

To udruženje, koje predstavlja sektor u kojem radi blizu 18 odsto ukupne radne snage u Grčkoj, objavilo je godišnju studiju u kojoj prognozira dalji pad prodaje i nova ukidanja radnih mesta u grčkoj ekonomiji, u kojoj trenutna stopa nezaposlenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << premašuje 25 odsto, prenela je agencija AP.

Više od 40 odsto grčkih kompanija sa ograničenom odgovornošću i 70,6 odsto firmi s opštim i ograničenim partnerstvom očekuju pad prodaja u 2013. a svaka treća kompanija u obe kategorije planira otpuštanja u idućoj godini, prenela je francuska agencija AP.

"Ako se ovakva situacija nastavi, trgovinskom sektoru će zapretiti uništenje", upozorio je Korkidis i dodao da "recept neprekidne fiskalne reforme, izgleda, nije bio uspešan".

Izvor:Tanjug foto:Guliver/Thinkstock
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.