Tesla planira prikupiti 2 milijarde dolara emisijom novih dionica

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Feb.2020, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesla planira prikupiti 2 milijarde dolara emisijom novih dionica

NEW YORK - Tesla Inc u četvrtak je najavila da planira prikupiti dvije milijarde dolara u ponudi dionica, iskoristivši astronomski skok cijene svojih dionica u posljednjih nekoliko mjeseci. 

Potez je pomalo neočekivan jer je kompanija ranije izbjegavala prikupljatzi kapital na taj način.

Tesla će ponuditi 2,65 milijuna dionica, od čega će glavni izvršni direktor Elon Musk otkupiti do 10 milijuna dolara vrijednih dionica, dok će član uprave i suosnivač >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Oraclea Larry Ellison kupiti dionice Tesle vrijedne do milijun dolara.

Tesline dionice zabilježile su pad od otprilike 1% u jutarnjem trgovanju, povlačeći gubitke nakon što su skliznule čak 7% u pretprodaji. Dionice su se utrostručile od listopada kada je tvrtka zabilježila rijetki kvartalni profit. Njegova tržišna kapitalizacija sada premašuje kombiniranu vrijednost General Motors Co i Ford Motor Co.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

NEOČEKIVAN POTEZ ILONA MASKA Tesla planira da prikupi 2 milijarde dolara emisijom novih akcija

Izvor: Blic, 15.Feb.2020

Kompanija Tesla Inc. najavila je u četvrtak da planira da prikupi dve milijarde dolara u ponudi akcija, iskoristivši astronomski skok cene svojih deonica u poslednjih nekoliko meseci. Potez je pomalo neočekivan jer je kompanija ranije izbegavala prikupljati kapital na taj način, navodi portal SEEbiz.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.