Tegeltija: Prijedlog budžet na dnevnom redu sljedeće sedmice

Izvor: Capital.ba, 10.Jun.2020, 12:43

Tegeltija: Prijedlog budžet na dnevnom redu sljedeće sedmice

SARAJEVO – Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija najavio je da će sljedeća sedmice na dnevnom redu sjednice Savjeta ministara biti Prijedlog budžeta institucija BiH za 2020. godinu, gdje će biti planirana i sredstva za održavanje izbora. Odgovorajući na poslaničko pitanje o lokalnim izborima i obezbjeđenju sredstava za njihovo održavanje, Tegeltija je naglasio da lokalni izbori moraju biti održani. “Sredstva za izbore će biti obezbijeđena ili kroz budžet >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << ili posebnom odlukom, za šta postoji zakonski osnov da se donese. Postoji pripremljena odluka ukoliko se ne usvoji budžet u odgovarajućem trenutku. Naš plan je bio da se budžet do kraja mjeseca maja uputi u proceduru”, rekao je Tegeltija. On je pojasnio da je plan bio da prijedlog budžeta bude upućen u proceduru do kraja maja, ali da se zbog određenih zahtjeva to nije desilo. “Usvajanje budžeta je pomjereno a u posljednjem trenutku došli su i zahtjevi Ministarstvu finansija i trezora za određene izmjene”, objasnio je Tegeltija. Srna Чланак Tegeltija: Prijedlog budžet na dnevnom redu sljedeće sedmice се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Tegeltija: Sredstva za lokalne izbore bit će osigurana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jun.2020

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) Zoran Tegeltija je u srijedu 10. juna na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) kazao da će sredstva za lokalne izbore u BiH, dio koji osigurava Vijeće ministara BiH, biti osigurana ili kroz budžet ili posebnom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.