Capital.ba

Tegeltija: Prijedlog budžet na dnevnom redu sljedeće sedmice

10.06.2020. / 12:20

SARAJEVO – Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija najavio je da će sljedeća sedmice na dnevnom redu sjednice Savjeta ministara biti Prijedlog budžeta institucija BiH za 2020. godinu, gdje će biti planirana i sredstva za održavanje izbora.

Odgovorajući na poslaničko pitanje o lokalnim izborima i obezbjeđenju sredstava za njihovo održavanje, Tegeltija je naglasio da lokalni izbori moraju biti održani.

“Sredstva za izbore će biti obezbijeđena ili kroz budžet ili posebnom odlukom, za šta postoji zakonski osnov da se donese. Postoji pripremljena odluka ukoliko se ne usvoji budžet u odgovarajućem trenutku. Naš plan je bio da se budžet do kraja mjeseca maja uputi u proceduru”, rekao je Tegeltija.

On je pojasnio da je plan bio da prijedlog budžeta bude upućen u proceduru do kraja maja, ali da se zbog određenih zahtjeva to nije desilo.

“Usvajanje budžeta je pomjereno a u posljednjem trenutku došli su i zahtjevi Ministarstvu finansija i trezora za određene izmjene”, objasnio je Tegeltija. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!