Svjetska banka prikupila 82 milijarde dolara za najsiromašnije zemlje

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Dec.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svjetska banka prikupila 82 milijarde dolara za najsiromašnije zemlje

WASHINGTON - Svjetska banka prikupila je rekordnih 82 milijarde dolara potpore najsiromašnijim svjetskim zemljama.

Novac će također pomoći zemljama da se izbore s "izazovima klimatskih promjena", izjavio je predsjednik Svjetske banke David Malpass.

Sredstva koja dolaze iz 52 zemlje i iz obveznica na finansijskim tržištima idu u Međunarodnu organizaciju za razvoj (IDA). IDA koristi to za finansiranje beskamatnih ili niskokamatnih zajmova za razvojne projekte >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u najsiromašnijim zemljama svijeta.

Očekuje se da će 74 zemlje imati koristi od toga, a 53 milijarde dolara otići će samo u Afriku. Ukupno je prikupljeno sedam milijardi dolara više nego prije tri godine. To je najveća suma koja je ikada dospjela u IDA, rekao je Malpass.

U međuvremenu, etiopska vlada priopćila je u petak da je obećala 9 milijardi dolara u programima razvojne pomoći za ambiciozne ekonomske reforme. Svjetska banka prethodno je izdvojila 3 milijarde dolara, a Međunarodni monetarni fond 2,9 milijardi dolara.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Pomoć za najsiromašnije: Svetska banka pripremila 82 milijarde dolara

Izvor: B92, 16.Dec.2019

Vašington -- Svetska banka prikupila je rekordnih 82 milijarde dolara za podršku najsiromašnijim svetskim zemljama...Novac će pomoći zemljama i da se izbore sa "izazovima klimatskih promena", izjavio je predsednik Svetske banke Dejvid Malpas...Sredstva koja dolaze iz 52 zemlje i iz obveznica na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.