Sud EU odlučio: Uber je taksi, a ne digitalna kompanija

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Dec.2017, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud EU odlučio: Uber je taksi, a ne digitalna kompanija

Presuda bi mogla da promeni način funkcionisanja kompanije širom Starog kontinenta

Uber je taksi preduzeće, a ne digitalna kompanija, odlučio je danas Evropski sud pravde, a presuda bi mogla da promeni način funkcionisanja kompanije širom Starog kontinenta.

Pročitajte i:

Presuda evropskog suda doneta je po žalbi Asocijacije taksi vozača iz Barselona koji tvrde da je nepravedno što Uber ne mora da poštuje lokalne taksi propise.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Uber mora biti klasifikovan kao usluga u sektoru transporta - navodi se u presudi Evropskog suda pravde.

Iz Ubera, međutim, poručuju da presuda neće promeniti način funkcionisanja stvari u većini zemalja EU, gde kompanija već posluje u skladu sa zakonom o prevozu putnika.

- Milioni Evropljana su ipak i dalje sprečeni da koriste aplikacije kao što je naša - izjavio je jedan od portparola kompanije.

Uber je kompanija koja pomoću aplikacije za mobilni telefon nudi usluge prevoza.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.