Studenti iz udruženja Jedan od pet miliona tvrde da su preuzeli kontrolu nad Rektoratom

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Sep.2019, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti iz udruženja Jedan od pet miliona tvrde da su preuzeli kontrolu nad Rektoratom

BEOGRAD - Studenti iz udruženja "Jedan od pet miliona" saopštili su danas da su "preuzeli kontrolu" nad zgradom Rektorata Univerziteta u Beogradu pošto im je kako su naveli, "prethodne noći bilo ugroženo pravo na slobodu kretanja".

Oni su ocenili da je "nečinjenje i nereagovanje uprave Rektorata i rektorke Ivanke Popović prilikom upada aktivista Srpske napredne stranke, koji su napali studente tokom blokade Rektorata, jasan znak da je autonomija Univerziteta narušena i ugled >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ove institucije tom prilikom ukaljan".

"Sada studenti odlučuju o tome ko ulazi i izlazi iz zgrade Rektorata! Uprava i zaposleni ne mogu ući bez prethodnih pregovora", navodi se u saopštenju.

Studenti iz udruženja "Jedan od pet miliona" pozvali su "kolege i profesore" da im se pridruže u "vanrednim okolnostima", a gradjane da ih podrže "svojim dolaskom".

Oni su juče sa kolegama, profesorima i javnim ličnostima započeli blokadu Rektorata Univerziteta u Beogradu zahtevajući da rektorka Ivanka Popović na RTS-u zatraži od premijerke Ane Brnabić razrešenje dužnosti ministra finansija Siniše Malog.

Studenti su nezadovoljni i jer im se, kako su naveli, remeti nastavna godina zbog održavanja Univerzijade, iduće godine u Beogradu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.