Nezavisni studentski pokret o blokadi Rektorata: Varvarski zauzeli zgradu, nastavljaju politiku sile

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Sep.2019, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezavisni studentski pokret o blokadi Rektorata: Varvarski zauzeli zgradu, nastavljaju politiku sile

Nezavisni studentski pokret upitao je danas, povodom blokade zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu, zašto studenti koji to čine daju sebi za pravo da odlučuju ko će se gde kretati i da time sprovode "teror manjine nad većinom i varvarski zauzimaju zgradu".

Ovaj pokret, u saopštenju, ocenjuje da su u pitanju aktivisti Saveza za Srbiju i upitao ih ko su oni da preuzimaju kontrolu nad institucijom koja pripada svim studentima beogradskog Univerziteta.

"Njihovo današnje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << saopštenje u kojem poručuju da Uprava i zaposleni u Rektoratu Univerziteta u Beogradu ne mogu više ući na svoje radno mesto i da su oni ti koji će odlučivati ko će ulaziti i izlaziti iz zgrade otvara pitanje da li smo mi na divljem Zapadu", upitao je Nezavisni studentski pokret u saopštenju.

Studenti i aktivisti udruženja "Jedan od pet miliona" blokirali su juče zgradu Rektorata u Beogradu zbog toga što rektorka nije zatražila od premijerke Srbije Ane Brnabić da razreši ministra finansija Sinišu Malog čiji je doktorat osporavan mesecima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.