Izvor: Radio 021, 14.Sep.2019, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti "Jedan od pet miliona" i dalje u Rektoratu

Studenti iz udruženja "Jedan od pet miliona" saopštili su danas da su "preuzeli kontrolu" nad zgradom Rektorata Univerziteta u Beogradu pošto im je kako su naveli, "prethodne noći bilo ugroženo pravo na slobodu kretanja".

Oni su istakli da je "nečinjenje i nereagovanje uprave Rektorata i rektorke Ivanke Popović prilikom upada aktivista Srpske napredne stranke, koji su napali studente tokom blokade Rektorata, "jasan znak da je autonomija Univerziteta narušena i ugled ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << institucije tom prilikom ukaljan".

Naveli su i da su zamolili sve radnike da napuste prostorije rektorata dok oni blokiraju kamere.

"Sada studenti odlučuju o tome ko ulazi i izlazi iz zgrade Rektorata! Uprava i zaposleni ne mogu ući bez prethodnih pregovora", naveli su u saopštenju. Studenti iz udruženja "Jedan od pet miliona" pozvali su "kolege i profesore" da im se pridruže u "vanrednim okolnostima", a građane da ih podrže "svojim dolaskom".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.