Spajanje Fajzerana i Alergana za 160 milijardi dolara

Izvor: Beta, 23.Nov.2015, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spajanje Fajzerana i Alergana za 160 milijardi dolara

Farmaceutske kompanije Fajzer (Pfizer) i Aleran (Allergan) spojiće se prema dogovoru vrednom 160 milijardi dolara čime će biti napravljena najveća farmaceutska kompanija na svetu.Akcionari Alergena će dobiti 11,3 akcija nove kompanije za svaku svoju akciju. Fajzerovi akcionari će za svaku svoju, dobiti po jednu akciju nove kompanije.Alergan, poznat po proizvodnji botoksa, ima sedište u Irskoj, ali većinu operacija vodi u Nju Džersiju.Analitičari ocenjuju da će ovim manevrom, Fajzer uspeti da izbegne visoke korporativne poreze premeštanjem sedišta u Dablin.Dve kompanije će se spojiti pod imenom "Allergan PLC", ali bi trebalo da bude preimenovano u "Pfizer PLC".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Fajzer i Alergan stvaraju najveću farmaceutsku kompaniju

Izvor: VOA, 23.Nov.2015

Farmaceutske kompanije Fajzer, sa sedištem u Sjedinjenim Državama i Alergan, sa sedištem u Irskoj, saopštile su da će se spojiti da bi formirale najveću farmaceutsku kompaniju na svetu vrednu 160 milijardi dolara...Spajanje, koje su odobrili upravni odbori obe kompanije, je najveće do sada ove...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.