Smijenjen Upravni odbor„Krajina osiguranja“

Izvor: Capital.ba, 06.Apr.2022, 15:18

Smijenjen Upravni odbor„Krajina osiguranja“

BANJALUKA – Skupština akcionara „Krajina osiguranja“, u kojoj većinu glasova imaju „Prijedorputevi“, smijenila je dosadašnji Upravni odbor ovog društva i imenovala novi koji će ubuduće imati tri umjesto pet članova. Foto: Capital Ovo je prva Skupština akcionara nakon što su „Prijedorputevi“ sa 2,9 miliona KM dokapitalizovali „Krajina osiguranje“ i postali najveći akcionar. Na Skupštini su donesene odluke nakon kojih će prijedorsko preduzeće preuzeti upravljanje „Krajina >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << osiguranjem“ od Investiciono – razvojne banke (IRB) RS, koja je do sada bila najveći akcionar. Naime, na sjednici koja je održana u ponedjeljak razriješen je stari i imenovan novi UO koji će ubuduće imati tri člana i to dva ispred „Prijedorputeva“ i jednog ispred IRB-a. Ispred IRB u UO je član ostao Mirko Bošnjak, dok su novi članovi Aleksandra Dimić i Grahovac Katarina. Razriješeni su Nenad Đekić, Saša Sladojević, Aleksandar Ljuboja i Biljana Janjić. Takođe, članovima UO su smanjene naknade sa 400 na 100 KM. Novi UO će preuzeti dužnost nakon što dobije saglasnost Agencije za osiguranje RS, a kako saznajemo uskoro se očekuje i smjena direktora „Krajina osiguranja“ Slavka Topića. „Krajina osiguranje“ Banjaluka završilo je prošlu godinu sa gubitkom od dva miliona maraka, a prijetilo mu je i oduzimanje dozvole jer nije imalo pokrivene tehničke rezerve zbog čega je dokapitalizacija bila jedino rješenje. CAPITAL: M. Č. Lj. Чланак Smijenjen Upravni odbor„Krajina osiguranja“ се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smijenjen Upravni odbor "Krajina osiguranja"

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Apr.2022

BANJALUKA - Skupština akcionara "Krajina osiguranja", u kojoj većinu glasova imaju "Prijedorputevi“, smijenila je dosadašnji Upravni odbor ovog društva i imenovala novi koji će ubuduće imati tri umjesto pet članova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.