Skok zaposlenosti u SAD-u u listopadu, plaće rasle najviše u devet i pol godina

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Nov.2018, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skok zaposlenosti u SAD-u u listopadu, plaće rasle najviše u devet i pol godina

WASHINGTON - U Sjedinjenim Državama u listopadu je otvoreno 250 tisuća novih radnih mjesta, dvostruko više nego u rujnu, a plaće su u prosjeku porasle na godišnjoj razini najviše u posljednjih 9,5 godina, pokazalo je u petak izvješće američkog ministarstva rada.

Prema revidiranim podacima ministarstva, u rujnu je bilo otvoreno 118 tisuća novih radnih mjesta. Prvotna procjena pokazivala je rast broja >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << zaposlenih u rujnu za 134 tisuće.

Ti podaci bolji su od očekivanja ekonomista, koji su u anketi Reutersa u prosjeku očekivali 190.000 novih radnih mjesta u listopadu.

U prošlom mjesecu zapošljavanje je bilo pojačano u sektoru ugostiteljstva i turizma, sa 42 tisuće novozaposlenih, nakon stagnacije u prethodnom mjesecu.

U sektoru proizvodnje broj zaposlenih je povećan za 32 tisuće, povrh 18 tisuća novozaposlenih u rujnu, dok je građevinski sektor otvorio novih 30 tisuća radnih mjesta. U sektoru maloprodaje, pak, otvoreno je svega 2.400 novih radnih mjesta, a u državnom sektoru njih 4.000, objavilo je ministarstvo.

Prosječna plaća po satu uvećana je za pet centi, ili 0,2 posto u listopadu, nakon rasta za 0,3 posto u rujnu. Na godišnjoj razini je tako uvećana za 3,1 posto, što je njihov najveći rast od travnja 2009. godine. U rujnu je na godišnjoj razini porasla za 2,8 posto, pokazali su podaci ministarstva.

Stopa nezaposlenosti zadržala se na 3,7 posto, najnižim razinama u proteklih gotovo pola stoljeća, pokazala je procjena ministarstva rada.

Ministarstvo je objavilo da uragan Michael, koji je pogodio Floridu sredinom listopada, "nije imao značajnijeg utjecajan na zapošljavanje i procjenu stope nezaposlenosti za listopad".

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

U SAD otvoreno 250.000 novih radnih mjesta u oktobru

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Nov.2018

VAŠINGTON - Poslodavci u Sjedinjenim Državama otvorili su prošlog mjeseca 250.000 novih radnih mjesta i povećali prosečnu platu najviše u gotovo deset godina u nastojanju da privuku i zadrže radnike.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.