Savet stranih investitora u Srbiji: Ubrzanim pregovorima sa EU do boljih zakona i prakse

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2019, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet stranih investitora u Srbiji: Ubrzanim pregovorima sa EU do boljih zakona i prakse

Srbija nastavlja stabilan, ali umeren napredak u unapređenju poslovne klime, ocenila je predsednica Saveta stranih investitora u Srbiji Jana Mihajlova.

Na sastanku u Briselu s direktorkom Evropske komisije za Zapadni Balkan, Henovevom Ruis Kalaverom, ocenila je i da bi ubrzani pregovori o članstvu u EU doprineli unapređenju poslovne zakonske regulative i njene primene, saopštio je danas Savet.

Savet stranih investitora, kao poslovno udruženje, okuplja više >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od 120 kompanija koje su uložile više od 33 milijarde evra i zapošljavaju više od 100.000 ljudi u Srbiji.

Delegacija Saveta stranih investitora je bila u šestoj poseti institucijama Evropske unije radi podrške procesu evropskih integracija Srbije.

Mihajlova je istakla da Savet daje konkretne preporuke, usmerene ka još snažnijem ekonomskom rastu i boljem životnom standardu građana Srbije.

"Posebnu pažnju treba posvetiti ostvarenju održive fiskalne konsolidacije (strukturne reforme, posebno privatizacija i korporatizacija državnih preduzeća) i unapređenju primene zakona posebno u oblasti poreza (jačanje poreske administracije)", kazala je ona.

U diskusiji sa predstavnicima EU institucijama, Savet je istakao ključni značaj reformi u poreskoj politici, radnom pravu, trgovini i inspekciji, bezbednosti hrane, nekretninama i izgradnji, digitalizaciji i elektronskom poslovanju, farmaceutskoj industriji i opštem pravnom okviru.

Evropske institucije su pozvane da aktivno podrže Srbiju, jer je, kako je ocenjeno, međusobna saradnja neophodna da bi se srpsko tržište približilo pravilima i praksi EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.