STRATEŠKE VEZE IZMEĐU RUSIJE I KINE NASTAVLJAJU DA JAČAJU: Putin poslao poruku učesnicima poslovnog foruma

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022, 15:48

"STRATEŠKE VEZE IZMEĐU RUSIJE I KINE NASTAVLJAJU DA JAČAJU": Putin poslao poruku učesnicima poslovnog foruma

Rusko-kineski odnosi se stabilno razvijaju, uprkos nestabilnoj situaciji u svetu, naveo je ruski predsednik Vladimir Putin u poruci učesnicima Četvrtog rusko-kineskog energetskog poslovnog foruma.

Putinovu poruku pročitao je generalni direktor Rosnjefta Igor Sečin.

- Uprkos komplikovanoj međunarodnoj situaciji, sveobuhvatno partnerstvo i strateške veze između Rusije i Kine nastavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se razvijaju, a energetska industrija ostaje jedna od ključnih oblasti naše ekonomske saradnje koja se najbrže razvija - istakao je Putin.

Putin je naveo da su Rusija i Kina nedavno uspele da obezbede prilično visok nivo bilateralnih veza u oblasti industrije nafte, gasa, uglja i energetike, kao i da dosledno rade na realizaciji velikih zajedničkih projekata na kineskim nuklearnim elektranama i proizvodnji tečnog prirodnog gasa.

- Najvažnija oblast aktivnosti foruma je izrada investicione mape rusko-kineske energetske saradnje - naglasio je Putin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.