SRBIJA IPAK ISPALA IZ IGRE Folksvagen odabrao lokaciju za novu fabriku

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2019, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA IPAK ISPALA IZ IGRE "Folksvagen" odabrao lokaciju za novu fabriku

"Folksvagen" je odabrao Tursku za svoju novu fabriku.

U igri je neko vreme bila i Srbija, ali je nadzorni odbor VW-a ipak saopštio da se izabrana lokacija za fabriku nalazi u blizini turskog zapadnog primorskog grada Izmira. Navodno, u novoj fabrici u Turskoj praviće se "škoda" i "seat".

Kako nezvanično prenose svetski mediji, fabrika će izbacivati do 350.000 automobila godišnje. Podsetimo, poslednjih nekoliko meseci spekuliše se da "Folksvagen" pregovara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa predstavnicima nekoliko država o lokaciji za izgradnju fabrike u jugoistočnoj Evropi.

Za fabriku su se borile Srbija, Bugarska i Turska. Kako se spekuliše, izgleda da je izboru lokacije kumovao Katar, koja ima udeo od 17 odsto u VW, a koji se zalagao za izgradnju fabrike u Turskoj na sastanku odbora.

Akcije "Folksvagenovog" distributera u Turskoj, kompanije Dogus Otomotiv, skočile su danas čak za 11,6 procenata.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.