SAD ne isključuju mogućnost uvođenja sankcija zbog izgradnje „Severnog toka 2“

Izvor: Vostok.rs, 16.Feb.2019, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD ne isključuju mogućnost uvođenja sankcija zbog izgradnje „Severnog toka 2“

Sjedinjene Američke Države su uverene da i dalje imaju mogućnost da zaustave izgradnju „Severnog toka 2“, izjavio je na marginama Minhenske konferencije o bezbednosti zamenik američkog ministra energetike Den Brujet.
„Još nije kasno. Danci treba da izdaju dozvole koje nedostaju“, naveo je Brujet, a prenosi list „Handelsblat“. On je rekao da su Berlin i Vašington približili stavove o tom pitanju. „Savezna vlada Nemačke razume naš stav.“  Prema njegovim rečima, svojim dejstvima Sjedinjene Američke Države ne pokušavaju da istisnu ruski gas s evropskog tržišta. „Rusija može da ostane deo ponude, ali Evropa je dužna da diversifikuje svoje isporučioce gasa i ne može da zavisi od jednog operatera“, naveo je američki činovnik.  On je dodao da SAD ne isključuju mogućnost uvođenja sankcija zbog realizacije „Severnog toka 2“. „O tome će konačnu odluku doneti Stejt department“, naveo je Brujet.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.