Rekordna proizvodnja nafte u SAD

Izvor: B92, 16.Dec.2013, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna proizvodnja nafte u SAD

Vašington -- Proizvodnja nafte u SAD će nastaviti da raste, da bi u 2016. dostigla rekordnih 9,6 miliona barela dnevno, prognozira američko ministarstvo za energetiku.

Proizvodnja nafte u SAD će, zahvaljujući većoj proizvodnji iz škriljaca, u naredne dve godine biti uvećana za dodatnih 800.000 barela dnevno, dodaje se u izveštaju ministarstva, a prenosi Frans pres.

Posle vrhunca iz 2016. godine, proizvodnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nafte će se stabilizovati, a zatim će početi da opada od 2020. godine.

U međuvremenu, proizvodnja prirodnog gasa će takođe nastaviti da raste, uz prognozirani rast od 56 odsto u periodu između 2012. i 2040. godine.

"Najnovije prognoze govore da napredne tehnologije koje se koriste u proizvodnji nafte i prirodnog gasa nastavljaju da uvećavaju domaće zalihe i preoblikuju energetsku ekonomiju SAD, kao i povećavaju mogućnosti za izvoz gasa iz SAD", navodi se u izveštaju ministarstva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rekordna proizvodnja nafte u SAD

Izvor: Akter, 16.Dec.2013

Proizvodnja nafte u SAD će nastaviti da raste, da bi u 2016. dostigla rekordnih 9,6 miliona barela dnevno, prognozira američko ministarstvo za energetiku

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.