RS se obveznicama zadužuje za još 20 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 19.Avg.2016, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RS se obveznicama zadužuje za još 20 miliona KM

BANJALUKA, Novom emisijom dugoročnih obveznica Republika Srpska će se, na aukciji zakazanoj za 5. septembar, zadužiti za još 20 miliona KM, čime će se ukupna zaduženost na ovaj način povećati na skoro 790 miliona maraka. U Javnom pozivu za upis i uplatu 18. emisije obveznica RS koji je Ministarstvo finansija RS danas objavilo navedeno je da će biti emitovano 20.000 hartija od vrijednosti čija pojedinačna nominalna vrijednost iznosi 1.000 KM. Kamatna stopa je fiksna i iznosi 4,5 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << na godišnjem nivou, a glavnica će se isplaćivati po isteku roka od sedam godina od dana registracije emisije kod Centralnog registra hartija od vrijednosti. Ove obveznice RS emituje kako bi obezbijedila novac za finansiranje budžetskih izdataka u 2016. godini. Srpska je do sada emitovala 17 emisija dugoročnih obveznica RS kojima se zadužila za skoro 770 miliona maraka. CAPITAL: M.Č.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

“Prijedorčanka” emitovala pet miliona akcija

Izvor: Capital.ba, 19.Avg.2016

BANJALUKA, Menadžment firme „Prijedorčanka“ donio je odluku o povećanju osnovnog kapitala u iznosu od pet miliona maraka emisijom novih akcija. Emitovano je pet miliona akcija nominalne vrijednosti jedna KM, čime je ukupan broj akcija ove firme dostigao 16.122.078 akcija. Centralni registar hartija...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.