RAZVOJ NOVOG SADA I CELE SRBIJE: Predsednik najavio nova radna mesta i investiciju koja će promeniti Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2021, 14:48

RAZVOJ NOVOG SADA I CELE SRBIJE: Predsednik najavio nova radna mesta i investiciju koja će promeniti Srbiju

Vučić je, nakon sastanka sa delegacijom japanske grupacije Nidek korporejšen u Predsedništvu Srbije, rekao da je ta investicija "veličanstveni poklon za Srbiju" i zahvalio svima koji su radili na tome.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je dolazak japanske grupacije Nidek, koja će u Novom Sadu izgraditi fabriku pogonskih motora za električna vozila, veliki dan za Srbiju jer će doprineti razvoju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tog grada i cele zemlje, kao i da veruje da je to samo početak većeg dolasak japanskih investitora u Srbiju.

Naglasio je da je za Srbiju veoma važno što već ima dva japanska investitora, kako je rekao, na malom prostoru, Tojo Tajers u Inđiji i sada Nidek u Novom Sadu, kao i da dolazak japanskih kompanija samo govori o tome koliko je Srbija dobra destinacija za investicije.

Kako je rekao, Japanci ne idu bilo gde da investiraju.

- Ovo je jedan od projekata koji suštinski menjaju našu zemlju - naglasio je Vučić i dodao da se na dovođenju Nideka radilo duže vreme.

Predsednik je naglasio da Srbija trenutno ima ima dva najvažnija cilja, da pobedi koronu i da ima što veći privredni rast, za šta je potrebno da imamo što više investicija, posebno stranih.

Dodao je da ga raduje što je Nidek najavio da će od 1,5 milijardi evra investicija, više od pola biti za Srbiju.

- Samo u prvoj fazi, Nidek će zaposliti 480 ljudi i njihova primanja će biti značajno viša od proseka u Srbiji. Za nas je važno što je to tek početak ulaganja i verujemo da je to tek 10 odsto onoga što će Nidek da uloži u Srbiji - naglasio je Vučić.

Vučić kaže da će Nidek pored fabrike u Novom Sadu izgraditi i razvojno - istraživački centar (RND) u tom gradu i da će biti potrebno još tehnoloških, elektrotehničkih i mašinskih fakulteta fakuleta koliko će biti potrebno iženjera u narednom periodu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"UVEK NUDIMO SIROMAŠNIJE KRAJEVE, ALI..." Predsednik Vučić objasnio zašto "Nidek" dolazi baš u Novi Sad

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2021

Vučić je rekao da će država uvek nuditi da investitori dolaze u siromašnije krajeve, i posebne podsticaje će za to da daje..Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da su japanskoj kompaniji "Nidek", koja će graditi fabriku u Novom Sadu, "nuđena" i neka druga mesta u Srbiji, jer je interes...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.