Prvi komercijalni let sa BG aerodroma, avion odleteo u London

Izvor: B92, 18.Maj.2020, 10:16

Prvi komercijalni let sa BG aerodroma, avion odleteo u London

Beograd -- - Avion komapanije Vizer, na komercijalnom putničkom letu za London, poleteo je danas sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" nešto posle 13 sati.

To je prvi avion na komercijalnom putničkom letu koji je sa beogradskog aerodroma poleteo posle obustavljanja avio saobraćaja 19. marta zbog krize izazvane pandemijom virusa korona.

Isti avion prethodno je iz Londona prevezao oko stotinu putnika, a iz Beograda u suprotnom pravcu krenulo je oko 60 ljudi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na osnovu rezervacionog sistema može se videti da se naredni let za London očekuje tek 1. juna, kao i da aviokompanija planira da leti četiri puta nedeljno na toj liniji, objavljeno je na portalu Playtravel.

Ostale linije Viz planira da obnovi početkom juna: od 1. juna očekuju se letovi iz Beograda za Basel (letovi tri puta nedeljno), Malme (četiri puta nedeljno), Stokholm (dva puta nedeljno), Memmingen (tri puta nedeljno), Eindhoven i Maltu (četiri puta nedeljno).

Komercijalni letovi Er Srbije počinju 21. maja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinju komercijalni letovi sa aerodroma u Beogradu

Izvor: VOA, 18.Maj.2020

Kompanija Viz er uspostavila je danas let od Londona do Beograda, što je prvi komercijalni putnički let na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" nakon obustavljanja letova 19. marta zbog krize izazvane pandemijom virusa kovid19. Komercijalni letovi Er Srbije počinju 21. maja. Avion Viz era A320-200,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.