Izvor: S media, 31.Jan.2013, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi crni južnoafrički milijarder: Pola bogatsva poklanja siromašnima

Motsepe će tako da postane prvi Afrikanac koji se pridružuje nekim od najbogatijih ljudi na svetu koji veliki deo ličnog bogatstva daju u humanitarne svrhe.

Rudarski magnat Motsepe, čiju imovinu magazin "Forbs" procenjuje na 2,65 milijardi dolara, želi da pomogne milionima Južnoafrikanaca koji, kako je kazao, nisu imali tu sreću da postanu bogati, prenosi Rojters.

On se pridružio filantropskoj inicijativi "Giving pledž" koju je pokrenuo američki milijarder Voren >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Bafet zajedno sa Bilom i Melindom Gejts, a koja okuplja više od sto milijardera, uglavnom, Amerikanaca koji su odlučili da poklone veći deo svog bogatstva u dobrotvorne svrhe.

*Bil Gejts je nedavno izjavio da ne mora niko da ga pamti...

Izvor:Tanjug foto:Guliver&Thinkstock

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.