Izvor: RTS, 24.Feb.2022, 09:23

Početak ruske vojne akcije u Ukrajini potresao berze, nafta prešla 100 dolara za barel

Vojna akcija Rusije u Ukrajini pogurala je naviše cene nafte, prirodnog gasa, zlata i vrednosti dolara u odnosu na druge svetske valute.
Cena nafte tipa Brent skočila je za tri po odsto na skoro 102 dolara za barel, prvi put od septembra 2014. godine. Na maksimumu je i cena sirove američke nafte – 97,40 dolara.

Berze beleže i rast cene prirodnog gasa – za 4,7 odsto, kao i cene zlata koja iznosi 1.942 dolara za uncu.
Sve trgovinske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aktivnosti na Moskovskoj berzi privremeno su bile obustavljene jer su rublja i cene akcija pale na donje granice koje je berza postavila.
Nakon ponovnog otvaranja berze u 10 časova po Moskovskom vremenu, vrednost američke valute porasla je na 86 rubalja za dolar, dok je ruska valuta u odnosu na evro oslabila za više od 11 odsto, pa se sada za jedan evro može dobiti gotovo 100 rubalja – 99,99.
To je najniža vrednost rublje u odnosu na dolar i evro od 2014. 
Pojačana prodaja uticala je na tržište kriptovaluta, gurajući vrednost bitkoina na ispod 35.000 dolara prvi put za mesec dana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PANIKA NA GLOBALNIM BERZAMA! Ruska invazija pokrenula opštu RASPRODAJU AKCIJA

Izvor: Blic, 24.Feb.2022

Na globalnim tržištima kapitala zavladala je jutros panika zbog ruske vojne akcije u Ukrajini, pokrenuvši opštu rasprodaju akcija, dok su cene dolara, zlata i nafte porasle.

Nastavak na Blic...

UNKS: Ograničene cene derivata održive samo uz manje akcize

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2022

Generalni sekretar Udruženje naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović izjavio je danas da važeće ograničenje cena naftnih derivata po Uredbi Vlade Srbije, pri sadašnjoj ceni sirove nafte na berzi od 102 dolara za barel, može da opstane najduže mesec dana..."Kada je vlada donela Uredbu o ograničenju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Proizvođačke cene nafte i prirodnog gasa porasle u januaru za 76,4 odsto

Izvor: Danas, 24.Feb.2022

Proizvođačke cene nafte i prirodnog gasa porasle su u januaru ove godine za 76,4 odsto u odnosu na januar 2021. godine, dok u odnosu na prošlogodišnji prosek, rast tih cena iznosi 29,6 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.