Počela četvrta faza modernizacije sistema grejanja u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2012, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela četvrta faza modernizacije sistema grejanja u Srbiji

BEOGRAD -

Počela je realizacija četvrte faze modernizacije sistema daljinskog grejanja u Srbiji, ukupne vrednosti 66,3 miliona evra, u okviru koje će biti revitalizovano 18 toplana u naredne četiri godine.

Ove radove danas su označili ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas i ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić.

Program rehabilitacije sistema daljinskog grejanja u Srbiji odvija se kroz sufinansiranje Vlade Savezne Republike Nemačke i Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije, a realizuju ga nemačka KfW razvojna banka i Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku.

Povodom početka četvrte faze danas će biti održan sastanak predstavnika opština i toplana, a medijima će se tom prilikom obratiti i ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić i ambasador Savezne Republike Nemačke Volfram Mas.

Skupu će prisustvovati i programski menadžer Matias Trefs, državni sekretar za energetiku Dušan Mrakić i savetnik premijera Srbije za energetiku Petar Škundrić.

U prethodne tri faze programa ukupne vrednosti 45,2 miliona evra, revitalizovano je osam toplana u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Somboru, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kraljevu i Pirotu.

Toplane u Srbiji čiji će proizvodni i distributivni sistemi biti modernizovani u okviru tog programa obezbediće bolje, efikasnije i ekonomičnije grejanje koje će se naplaćivati prema potrošenoj količini toplotne energije.

Potrošači će imati mogućnost da sami regulišu svoju potrošnju, a time i svoj račun za grejanje.

Zahvaljujući modernizaciji sistema daljinskog grejanja koristi će imati skoro milion potrošača u Srbiji.

Program je deo ukupne finansijske pomoći, vredne 1,18 milijardi evra, koji je do sada vlada Nemačke obećala Srbiji za unapređenje njenog ekonomskog razvoja tokom puta ka Evropskoj uniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova tura osavremenjivanja toplana

Izvor: Mondo, 30.Jan.2012

U četvrtoj fazi modernizacije sistema daljinskog grejanja u Srbiji biće ukupno revitalizovano 18 toplana u naredne četiri godine.

Nastavak na Mondo...

Počela cetvrta faza modernizacije sistema grejanja

Izvor: Studio B, 30.Jan.2012

Realizacija četvrte faze modernizacije sistema daljinskog grejanja u Srbiji, ukupne vrednosti 66,3 miliona evra, u okviru koje će biti revitalizovano 18 toplana u naredne četiri godine, počela je danas...Ove radove su označili ambasador Nemačke u Srbiji Volfram Mas i ministar za infrastrukturu...

Nastavak na Studio B...

Četvrta faza obnavljanja toplana u Srbiji

Izvor: Beta, 30.Jan.2012

BEOGRAD, 30. januara 2012. (Beta) - Predastavnici vlade Srbije i Nemačke objavili su u ponedeljak pocetak četvrte faze modernizacije toplana u Srbiji vredne 66,3 miliona evra, u okviru koje će u naredne četiri god..

Nastavak na Beta...

Četvrta faza obnavljanja toplana u Srbiji

Izvor: NaDlanu.com, 30.Jan.2012

BEOGRAD, 30. januara 2012. (Beta) - Predastavnici vlade Srbije i Nemačke objavili su u ponedeljak pocetak četvrte faze modernizacije toplana u Srbiji vredne 66,3 miliona evra, u okviru koje će u naredne četiri godine biti obnovljeno još 18 toplana... BEOGRAD, 30. januara 2012. (Beta) - Predastavnici...

Nastavak na NaDlanu.com...

Mrkonjić obilazi tunel Straževicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2012, 04:51

BEOGRAD -..Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić obići će radove na obilaznici oko Beograda, najavljeno je iz tog ministarstva...Mrkonjić će sa predstavnicima izvođača radova "MBA" obići radove na tunelu Straževica i mostu broj 13, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.