Mrkonjić se zahvalio EU zbog novca

Izvor: B92, 30.Jan.2012, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić se zahvalio EU zbog novca

Beograd -- Ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić se zahvalio evropskim zvaničnicima na sredstvima za izgradnju putnog Koridora 10 kroz našu zemlju.

On je kazao da je Srbija zahvaljujući EU ranije za svega šest i po meseci dobila kredite za izgradnju putnog Koridora 10 u iznosu većem od milijardu evra.

Mrkonjić je kazao da je ranije rekao da je nezadovoljan odnosom EU prema Srbiji, jer nam u decembru nije bio odobren status kandidata, kao i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tom trenutku reagovao "impulsivno kao i svi Srbi".

Tim povodom je ambasador Nemačke Volfram Mas izrazio nezadovoljstvo što, kako je rekao, javnost u Srbiji ima "pogrešnu sliku" o odnosu EU prema našoj zemlji.

Mas je rekao da je to pokazala nedavna anketa u Srbiji, ističući da Nemačka od ukupne pomoći EU našoj zemlji daje više od 19 odsto. Saopštvajući tu činjenicu on se pozvao na podatke Vlade Srbije.

On je kazao da je ta pomoć usmerena za unapređenje života građana Srbije i da ne razume njihovo nezadovoljstvo prema EU. Ambasador Nemačke je naveo da Srbija više od 78 odsto strane pomoći dobija od Evropske unije (EU).

Mrkonjić, koji je na prezentaciji projekta obnavljanja toplana u Srbiji koji pomaže Nemačka sedeo pored Masa, nakon njegove kritike zagrlio je nemačkog ambasadora i rekao da je po prirodi impulsivan i da je kritika EU bila njegova reakcija kada je odbijen zahtev Srbije za dobijanje statusa kandidata.

"Bio bih nekorektan kad bih vređao pomoć EU", rekao je Mrkonjić, ističući da o evropskoj pomoći Srbiji misli baš suporotno.

Napominjući da je EU mnogo pomogla oko izgradnje infrastrukture i izgradnje koridora 10, Mrkonjić je rekao da je zahvaljujući evropskim parama izgrađen autoput od Subotice do Beograda.

Nemački ambasador je, odgovarajući na Mrkonjićevu opasku da je dovršena izgradnja autoputa prema Evropi od Beograda do Subotica, primetio da nedostaje "jedno malo parče" i pozvao srpskog ministra za infrastrukturu da dovrši započeti posao. Mrkonjić je uz osmeh odgovorio da će to biti urađeno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.