Petrović: Nema ekonomskog razloga za poskupljenje šećera

Izvor: Politika, 21.Sep.2011, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović: Nema ekonomskog razloga za poskupljenje šećera

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Dušan Petrović izjavio je danas ne očekuje poskupljenje šećera jer za to, kako je rekao, ne postoji utemeljen ekonomski razlog.

Petrović je u Beogradu, na otvaranju Drugog međunarodnog sajma zdrave hrane „Biobalkan ekspo”, rekao da kada se na „razložan način sagledaju troškovi proizvođača ne postoji utemeljen ekonomski razlog za poskupljenje šećera”.

On je rekao da je ove godine šećernom repom zasejano između 55.000 i >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 60.000 hektara i da je prinos oko 50 tona po hektaru dobar, kao i da je sadržaj šećera u repi 16 procenata, što je više nego prošle godine.

Prema njegovim rečima, proizvodnja šećerne repe dovoljna je i za domaće potrebe i za izvoz.

Petrović je rekao da očekuje stabilizaciju cena šećera na tržištu u narednim nedeljama i da država iz robnih rezervi interveniše sa 3.000 tona šećera mesecno, kao i da je u toku tender za kupovinu još 15.000 tona. „Vrlo brzo šećer neće biti tema kada je poskupljenje i nestašica u pitanju”, kazao je Petrović.

On je izrazio uvrerenje da će do kraja godine biti stabilizovano tržište ulja, mesa i mleka.

Na Sajmu zdrave hrane predstaviće se 70 izlagača iz Srbije i sveta.

Sajam traje do 24. septembra i na njemu izlažu 63 proizvođača zdrave hrane iz Srbije i sedam iz Holandije, Nemačke, Hrvatske, Crne Gore, Alžira i Indije.

Beta

objavljeno: 21.09.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petrović: Ne postoje ekonomski razlozi da šećer poskupi

Izvor: Economy.rs, 21.Sep.2011

Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović izjavio je danas da nema razloga za poskupljenje šećera te da očekuje da će tržište te životne namirnice u Srbiji u narednim nedeljama biti u potpunosti stabilizovano.

Nastavak na Economy.rs...

Nema razloga za poskupljenje šećera

Izvor: Beta, 21.Sep.2011

BEOGRAD, 21. septembra 2011. (Beta) - Ministar poljoprivrede Dušan Petrović ne očekuje poskupljenje šećera jer za to ne postoji utemeljen ekonomski razlog...Petrović je u Beogradu, na otvaranju Drugog medjunarodnog sajma zdrave hrane "Biobalkan ekspo", rekao da kada se na "razložan način sagledaju...

Nastavak na Beta...

Petrović: Nema razloga da šećer poskupi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2011

BEOGRAD -..Ministar poljoprivrede Dušan Petrović izjavio je danas da ne očekuje poskupljenje šećera jer za to, kako je rekao, ne postoji utemeljen ekonomski razlog...Petrović je u Beogradu, na otvaranju Drugog međunarodnog sajma zdrave hrane "Biobalkan ekspo", rekao da kada se na "razložan način...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Petrović: Srbija bogom dana za voće

Izvor: B92, 21.Sep.2011

Beograd -- Ministar poljoprivrede Dušan Petrović kaže da proizvodnja voća i povrća u Srbiji ima veliku perspektivu. Očekuje da će u 2012. godini biti velikih pomaka...On je naglasio da je Srbija zemlja koja je bogom dana za gajenje voća jer ima dobro zemljište i klimu, i da poseduje potencijale...

Nastavak na B92...

Petrović: Nema ekonomskog razloga za poskupljenje šećera

Izvor: EMportal, 21.Sep.2011

Ministar poljoprivrede Dušan Petrović izjavio je danas ne očekuje poskupljenje šećera jer za to, kako je rekao, ne postoji utemeljen ekonomski razlog.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.