Petersen: Kosovska elita nije stvorila bezbedan ambijent

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2015, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petersen: Kosovska elita nije stvorila bezbedan ambijent

Bivši šef misije UN na Kosovu Soren Jesen Petersen smatra da odlazak na hiljade i hiljade kosovskih stanovnika u pravcu zemalja EU predstavlja najjasniji odgovor da politicka elita za sedam godina nije uspela da stvori bezbedan ambijent i "ambijent nade" za svoj narod.

Petersen, koji je radio na Kosovu od 2004. do 2006. godine, u intervjuu za dnevnik "Zeri" ukazao je da je za sedam godina, od kako je proglašena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jednostrana nezavisnost, Kosovo stagniralo u mnogim oblastima.

On je ocenio da je Kosovo stagniralo u sferi ekonomije, obrazovanja, u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, dodavsi da Kosovo nije uspelo da stvori "nadu kod naroda".

"Zeri" prenosi da Petersen, koji je dobio ime "Zastitnika Kosova", sada radi kao profesor međunarodnih odnosa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Nije stvoren ambijent nade na KiM"

Izvor: B92, 02.Maj.2015

Priština -- Bivši šef misije UN na KiM Soren Jesen Petersen smatra da odlazak ljudi u pravcu EU predstavlja odgovor da politicka elita nije uspela da stvori bezbednost...On navodi da nije stvoren "ambijent nade" za narod...Petersen, koji je radio na Kosovu od 2004. do 2006. godine, u intervjuu za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.