Pajtić: Branimo se od investitora

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Branimo se od investitora

Kan/Novi Sad -- Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić kaže da je od dobijanja statusa kandidata Srbiji za EU povećano interesovanje za ulaganje u tu pokrajinu.

"Ne možemo da se odbranimo od stranih investitora koji su zainteresovani za ulaganje u Vojvodinu i za razgovor sa nama", kazao je Pajtić, navodeći da je za to zaslužna i priznanje magazina FDI za jednu od najboljih regija za ulaganje u Evropu.

"Vojvodina je dobila priznanje kao četvrta od 110 evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << regija u oblasti efikasnosti stranih ulaganja, što nam je izuzetno važno jer više od 80 posto stranih investitora u pokrajini čine investitori iz Evropske unije", rekao je Pajtić.

Na prvom mestu u izboru magazina FDI je region Bukurešta u Rumuniji, a na konkurs se prijavilo ukupno 110 evropskih regiona i 253 grada. Magazin FDI (FDI Intelligence) analizira tržišta i pruža informacije onima koji promovišu svoju lokaciju, koji traže novu biznis lokaciju ili samo analiziraju trendove.

On je dodao da su istaknuti svetski finansijski stručnjaci, okupljeni oko "Fajnenšel tajmsa", „procenili i ocenili vrlo visoko naše napore u izgradnji infrastrukture, u izradi prostornih planova, u podršci i finansiranju novih radnih mesta, kao i u podršci svakom investitoru koji dodje na naše područje, kroz vojvodjanski Fond za podršku stranim ulaganjima" - VIP Fond.

„Ovo je izuzetno dobra i važna vest jer, zajedno sa kandidaturom Srbije za članstvo u Evropskoj uniji i sa ovim priznanjem, mi imamo jedan sasvim novi ambijent za privlačenje stranih investicija, imamo povišen stepen interesovanja za ulaganja u Vojvodini", naglasio je Pajtić.

Predsednik pokrajinske vlade Pajtić i direktor VIP Fonda Branislav Bugarski su u Francuskoj primili priznanje koje je Vojvodini dodeljeno na konkursu „Evropski gradovi i regioni budućnosti", koji tradicionalno raspisuje magazin „fDi Intelidžens" (fDi Intelligence), deo "Fajnenšel tajmsa”.

VIP Fond je priložio aplikaciju sa detaljnim uslovima poslovanja u Vojvodini, i od 110 prijavljenih evropskih regiona, Vojvodina je ušla medju deset najboljih, zauzevši četvrto mesto u kategoriji „Top deset regiona" po kriterijumu efektivnosti troškova ulaganja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.