Srbija

Sreda, 07.03.2012.

14:00

Pajtić: Branimo se od investitora

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić kaže da je od dobijanja statusa kandidata Srbiji za EU povećano interesovanje za ulaganje u tu pokrajinu.

Izvor: B92, Beta

Default images

"Ne možemo da se odbranimo od stranih investitora koji su zainteresovani za ulaganje u Vojvodinu i za razgovor sa nama", kazao je Pajtić, navodeći da je za to zaslužna i priznanje magazina FDI za jednu od najboljih regija za ulaganje u Evropu.

"Vojvodina je dobila priznanje kao četvrta od 110 evropskih regija u oblasti efikasnosti stranih ulaganja, što nam je izuzetno važno jer više od 80 posto stranih investitora u pokrajini čine investitori iz Evropske unije“, rekao je Pajtić. On je dodao da su istaknuti svetski finansijski stručnjaci, okupljeni oko "Fajnenšel tajmsa", „procenili i ocenili vrlo visoko naše napore u izgradnji infrastrukture, u izradi prostornih planova, u podršci i finansiranju novih radnih mesta, kao i u podršci svakom investitoru koji dodje na naše područje, kroz vojvodjanski Fond za podršku stranim ulaganjima“ - VIP Fond.

„Ovo je izuzetno dobra i važna vest jer, zajedno sa kandidaturom Srbije za članstvo u Evropskoj uniji i sa ovim priznanjem, mi imamo jedan sasvim novi ambijent za privlačenje stranih investicija, imamo povišen stepen interesovanja za ulaganja u Vojvodini“, naglasio je Pajtić.

Predsednik pokrajinske vlade Pajtić i direktor VIP Fonda Branislav Bugarski su u Francuskoj primili priznanje koje je Vojvodini dodeljeno na konkursu „Evropski gradovi i regioni budućnosti“, koji tradicionalno raspisuje magazin „fDi Intelidžens" (fDi Intelligence), deo “Fajnenšel tajmsa”.

VIP Fond je priložio aplikaciju sa detaljnim uslovima poslovanja u Vojvodini, i od 110 prijavljenih evropskih regiona, Vojvodina je ušla medju deset najboljih, zauzevši četvrto mesto u kategoriji „Top deset regiona“ po kriterijumu efektivnosti troškova ulaganja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: