Pad dobiti HSBC banke za 15 posto

Izvor: Capital.ba, 01.Avg.2022, 09:56

Pad dobiti HSBC banke za 15 posto

LONDON – Najveća evopska banka HSBC Holdings prijavila je pad dobiti u prvom polugodištu za 15 odsto, jer su rezervisanja za pokriće potencijalnih gubitaka po kreditima znatno nadmašila rast neto prihoda od kamata. FOTO: tadviser. Ova banka sa sjedištem u Londonu izvijestila je danas da je u prvih šest mjeseci ostvarila dobit prije oporezivanja od 9,2 milijarde dolara >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u odnosu na 10,84 milijarde dolara u istom periodu 2021, prenosi Rojters. Banka je saopštila da će isplatiti privremenu dividendu od devet centi po akciji, ali je dodala da je malo vjerovatno da će ostati pri odluci o otkupu akcija ove godine. Da bi pokazala da vjeruje u svoju sposobnost da poboljša profitabilnost, HSBC je podigla kratkoročni ciljani povrat na kapital na najmanje 12 posto od 2023. nadalje. Banka je prijavila trošak od 1,1 milijardu dolara na ime očekivanih gubitaka po kreditima, pošto se više njenih zajmoprimaca suočilo sa problemima zbog rastuće ekonomske neizvesnost i visoke inflacije. Tanjug Чланак Pad dobiti HSBC banke za 15 posto се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erste grupa: Snažni operativni rezultati i porast potražnje za kreditima u prvoj polovini godine

Izvor: Beta, 01.Avg.2022

Austrijska bankarska Erste grupa objavila je danas da je imala operativni rezultat od 1,86 milijardi evra u prvoj polovini ove godine, što je porast od 10,3 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Neto prihod od kamata je porastao za 15,9 odsto, na 2,84 milijarde evra usled daljeg solidnog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.