POČELE PRIJAVE: Evo kako do 10.000 dinara za srednjoškolce

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2023, 17:28

POČELE PRIJAVE: Evo kako do 10.000 dinara za srednjoškolce

Prijave srednjoškolaca za državnu pomoć u iznosu od 10 000 dinara počela je danas

Prijave za pomoć od 10.000 dinara za srednjoškolce je počela. Svi učenici će po školi dobiti da popune formulare, a zatim ih škole šalju lokalnim samoupravama.

Ministar finansija Siniša Mali objasnio je kako izgleda proces prijave.

U obrazac za uplatu jednokratne novčane pomoći upisuju se osnovni podaci: ime i prezime učenika, ime i prezime >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << roditelja/staratelja/hranitelja, datum rođenja učenika, opština, mesto prebivališta, ulica, kućni broj, podaci o ličnom tekućem dinarskom računu i razred koji učenik pohađa.

Te obrasce će škola podeliti učenicima, a zatim ih proslediti lokalnim samoupravama.

- Ako nemaš svoj, možeš iskoristiti račun jednog od svojih roditelja. Nije previše, ali dovoljno da obraduješ sebe ili nekog tebi dragog za praznike - objasnio je Mali u videu naglasivši da će novac leći u narednih desetak dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.