Od sutra nova novčanica od 20 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sutra nova novčanica od 20 evra

Nova novčanica od 20 evra biće sutra puštena u opticaj u 19 zemalja evrozone.

Evropska centralna banka navodi da nova novčanica ima bolju zaštitu od falsifikovanja i može biti proverena metodom "oseti, gledaj i nagni".

Nove novčanice od pet i 10 evra, s hologramom portreta Evrope, ličnosti iz grčke mitologije, već su puštene u opticaj. Očekuje se postepeno izdavanje i novčanica većih apoena.

Nove novčanice su sličnih boja kao ranije banknote, ali imaju neke dodatne sigurnosne karakteristike, uključujući "smaragdni broj" koji menja boju u zavisnosti od svetlosti, specijalan papir s reljefnom štampom i zaštitnu nit.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od sutra nova novčanica od 20 evra

Izvor: Capital.ba, 24.Nov.2015

BERLIN, Nova novčanica od 20 evra biće sutra puštena u opticaj u 19 zemalja evrozone. Evropska centralna banka navodi da nova novčanica ima bolju zaštitu od falsifikovanja i može biti provjerena metodom „osjeti, gledaj i nagni“. Nove novčanice od pet i 10 evra, s hologramom portreta Evrope,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.