OTVORENA FABRIKA KYUNGSHIN CABLE U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Svečanom činu prisustvovao predsednik Vučić (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2021, 12:49

OTVORENA FABRIKA KYUNGSHIN CABLE U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Svečanom činu prisustvovao predsednik Vučić (FOTO)

Otvorena fabrika Kyungshin Cable, prisustvovao predsednik Srbije

Korejska kompanija Kyungshin Cable danas je u Smederevskoj Palanci otvorila fabriku u kojoj će proizvoditi delove za baterije električnih vozila visoke tehnologije, za evropsko tržište.

Otvaranju fabrike prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik je u krugu fabrike, pre zvaničnog puštanja u rad proizvodnog pogona, održao sastanak sa predstavnicima korejske kompanije i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opštine.

Kyungshin Cable će u fabrici zaposliti 700 radnika do kraja 2022. godine, a investicija je vredna 20 mliona evra.

Fabrika je izgrađena za nešto manje od šest meseci, u industrijskoj zoni Guberaš.

Svečanosti povodom puštanja u rad proizvodnog pogona prisustvuju i generalni direktor Kyungshin Cable Europe Jae-Keun Seo, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

Kyungshin Cable Europe u Smederevskoj Palanci proizvodiće komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije.

Nakon fabrike u Poljskoj, ovo je jedina fabrika u Evropi ove kompanije koja ima za cilj da evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuči ekološke automobilske komponente.

Otvaranjem fabrike u Srbiji, kompanija Kyungshin uspostavlja sistem kojim će efikasno odgovoriti na zahteve potrošača i tržišta lokalizujući sektore kao što su istraživanje i razvoj, proizvodnja, prodaja i servis u Evropi, koja je jedno od tri vodića tržišta u svetu, pored SAD-a i Kine.

U pitanju je investicija od 20 miliona evra, prva u ovom regionu, nakon više od 60 godina, koja je obuhvatila izgradnju fabrike, prateće infrastrukture i postupno zaposlenje 700 radnika do kraja 2022. godine, saopštila je kompanija.

Kompanija Kyungshin Cable Europe je deo Kyungshin grupe, čija se postrojenja nalaze u brojnim državama širom sveta, uključujući SAD, Meksiko, Kinu, Poljsku, Južnu Koreju i druge države.

Korejska fabrka je osnovana 1974. godine i lider je na korejskom tržištu elektronskih delova za automobilsku industriju.

Ima godišnji promet od 611 miliona dolara. Radi u osam poslovnih objekata na tri kontinenta širom sveta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Korejska komapnija otvorila fabriku u Smederevskoj Palanci

Izvor: Capital.ba, 24.Apr.2021

SMEDEREVSKA PALANKA – Korejska kompanija “Kyungshin Cable” otvorila je u danas u Smederevskoj Palanci fabriku u kojoj će proizvoditi dijelove za baterije električnih vozila za evropsko tržište i gdje će do kraja 2022. godine posao dobiti 700 radnika. Foto: Tanjug “Kyungshin Cable” će...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.