Izvor: RTS, 24.Apr.2021, 11:48

Kjungšin kejbl otvorio fabriku u Smederevskoj Palanci

Korejska kompanija "Kjungšin kejbl" otvorila je u Smederevskoj Palanci fabriku u kojoj će proizvoditi delove za baterije električnih vozila visoke tehnologije, za evropsko tržište.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na otvaranju korejske fabrike "Kjungšin kejbl" da fabrike poput te i nova radna mesta mogu da zadrže mlade ljude u unutrašnjosti Srbije i spreče njihov odlazak u inostranstvo.

"Odlazak u inostranstvo mladih se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smanjuje, ali veoma malo dece se rađa i to moramo da promenimo", rekao je Vučić tokom obilaska nove fabrike.
U fabrici trenutno radi 249 zaposlenih, od čega je nešto manje od 200 žena, dodao je Vučić i istakao da njihove plate mnogo znače svakog porodici.
"To donosi nešto bolji životni standard i šansu da ti ljudi ostanu ovde", naveo je Vučić.
Vučić je naglasio da je prvi put došao neki korejski investitor, kao i da je njihova ekonomija poznata po inovativnosti.
"Što više korejskih kompanija ovde, biće bolje za Srbiju", naglasio je Vučić.
"Srbija dobro mesto za investicije, niste pogrešli"Predsednik je u krugu fabrike, pre zvaničnog puštanja u rad proizvodnog pogona, održao sastanak sa predstavnicima korejske kompanije i opštine i poručio da je Srbija dobro mesto za ulaganje.
"Srbija je dobro mesto za ulaganje i korejska kompanija 'Kjungšin kejbl', koja je danas otvorila fabriku u Smederevskoj Palanci, izborom naše zemlje, u konkurenciji više zemalja, nije pogrešila", poručio je Vučić.
On je, na ceremoniji otvaranja fabrike, koja će do kraja 2022. Zaposliti 700 radnika, istakao da će ta kompanija mnogo doprineti celoj Srbiji - Podunavskom okrugu, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani.
Napomenuo je da je korejski investitor tražio mesto za novu fabriku u Albaniji, Bugarskoj, Turskoj i Srbiji i da se odlučio za našu zemlju.
"Pored Albanije, Bugarske i Turske, izabrali ste Srbiju i niste pogrešili. Mi ćemo se boriti za vaš dugoročni ostanak u našoj zemlji i želimo vam veliki profit. Verujem da, kada budete širili proizvodnju, nećete ni razmišljatoi o drugim zemljama, jer mi želimo da budemo partneri i u narednom period", istakao je predsednik Srbije.
Zahvalio je korejskom ambasadoru na pomoći i podršci, i izrazio uverenje da će u narednom periodu biti još korejskih investicija. 
Istakao je da je cilj države, ne samo da ta kompanije ostane kod nas, nego i da proširi svoje kapacitete.
"Investicija vredna 20 miliona evra""Kjungšin kejbl" će u fabrici zaposliti 700 radnika do kraja 2022. godine, a investicija je vredna 20 miliona evra.
Fabrika je izgrađena za nešto manje od šest meseci, u industrijskoj zoni Guberaš.
Svečanosti povodom puštanja u rad proizvodnog pogona prisustvuju i generalni direktor "Kjungšin kejbla" Jae Keun Seo, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong Ćan Če i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.
"Kjungšin kejbl" u Smederevskoj Palanci proizvodiće komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije.

Nakon fabrike u Poljskoj, ovo je jedina fabrika u Evropi ove kompanije koja ima za cilj da evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuči ekološke automobilske komponente.
Otvaranjem fabrike u Srbiji, kompanija "Kjungšin kejbl" uspostavlja sistem kojim će efikasno odgovoriti na zahteve potrošača i tržišta lokalizujući sektore kao što su istraživanje i razvoj, proizvodnja, prodaja i servis u Evropi, koja je jedno od tri vodića tržišta u svetu, pored SAD i Kine.
U pitanju je investicija od 20 miliona evra, prva u ovom regionu, nakon više od 60 godina, koja je obuhvatila izgradnju fabrike, prateće infrastrukture i postupno zaposlenje 700 radnika do kraja 2022. godine, saopštila je kompanija.
Kompanija "Kjungšin kejbl Evropa" je deo Kjungšin kejbl grupe, čija se postrojenja nalaze u brojnim državama širom sveta, uključujući SAD, Meksiko, Kinu, Poljsku, Južnu Koreju i druge države.
Korejska fabrka je osnovana 1974. godine i lider je na korejskom tržištu elektronskih delova za automobilsku industriju.
Ima godišnji promet od 611 miliona dolara. Radi u osam poslovnih objekata na tri kontinenta širom sveta.
"Verujem da ćemo pronaći novac za obnovu Kiseljaka"Vučić je, novinarima u Smederevskoj Palanci, na pitanje može li država finansijski da pomogne rekonstrukciju "Kiseljaka", rekao da nema uvek novca za sve, da će država svakako da radi na tome, ali da to teško da može da bude ove godine.
"Moramo da pronađemo novac, i verujem da hoćemo u narednih godinu i po dana. I onda ćemo ići u taj projekat", rekao je predsednik.
On je dodao da je u toku druga faza projekta za Opštu bolnicu Stefan Visoki u toj opštini, kao i za Dom zdravlja pri bolnici, tako da će Smederevska Palanka imati jednu od najmodernijih i najboljih bolnica.
"Projekat bolnice u Palanci vredi 32 miliona evra, a Klinički centar u Nišu je oko 60 miliona evra. Onda se vidi koliko je to ulaganje u relativno malu Smederevsku Palanka", rekao je Vučić.
Time, dodao je, država pokazaju kakav značaj pridaje Palanci i celom okrugu i da će biti dobrih vesti za gradajne.
Kada je reč o izgradnji lokalnih puteva, na pitanje da li će neki od njih biti započet i završen ove godine, Vučić je rekao da bi najduži put, Smederevska Palanka - Azanja - Selevac od 18 kilometara, trebalo i da počne da se radi i da se završi upravo tokom 2021. godine.
"Nadam se da taj put, od 18 kilometara, možemo da počnemo i da završimo ove godine, a deonice ka Krnjevu, od 11 kilometara i ka Mihajlovcu od 12 kilometara, verujem da možemo da uradimo sledeće godine", rekao je predsednik.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Smederevskoj Palanci otvorena južnokorejska fabrika za 700 radnika

Izvor: Danas, 24.Apr.2021

Srbija je dobro mesto za ulaganje, a Koreja zemlja od koje najviše možemo da naučimo, i koja je za 30 godina postala "azijski tigar", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanosti povodom otvaranja južnokorejske fabrike Kjungšin Kejbl Jurop u Smederevskoj Palanci, investicije vredne...

Nastavak na Danas...

"SRBIJA JE DOBRO MESTO ZA ULAGANJE, BORIĆEMO SE DA OSTANETE" Kyungshin Cable iz "azijskog diva" izabrao Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2021

"Kyungshin Cable" izabrala Srbiju mimo svih ostalih država u regionu koje su bili konkurenti..Srbija je dobro mesto za ulaganje i korejska kompanija "Kyungshin Cable", koja je danas otvorila fabriku u Smederevskoj Palanci, izborom naše zemlje, u konkurenciji više zemalja, nije pogrešila, poručio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.