Korejska komapnija otvorila fabriku u Smederevskoj Palanci

Izvor: Capital.ba, 24.Apr.2021, 14:37

Korejska komapnija otvorila fabriku u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA – Korejska kompanija “Kyungshin Cable” otvorila je u danas u Smederevskoj Palanci fabriku u kojoj će proizvoditi dijelove za baterije električnih vozila za evropsko tržište i gdje će do kraja 2022. godine posao dobiti 700 radnika. Foto: Tanjug “Kyungshin Cable” će od danas u Smederevskoj Palanci proizvoditi dijelove za tradicionalne automobile, ali i akumulatore i komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << rekao je da se nada da će biti još korejskih investicija, a da će Srbija ponuditi najbolje uslove od svih zemalja. On je naglasio da je Srbija pobijedila u velikoj konkurenciji Bugarske, Turske, Albanije da ova korejska kompanija dođe u Srbiju. Riječ je o investiciji od 20 miliona evra, prvoj u ovom regionu, nakon više od 60 godina, koja je obuhvatila izgradnju fabrike, prateće infrastrukture i postupno zaposlenje 700 radnika do kraja 2022. godine. Nakon fabrike u Poljskoj, ovo je jedina fabrika u Evropi ove kompanije, koja ima za cilj da evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuči ekološke automobilske komponente. Kompanija “Kyungshin Cable Europe” je dio “Kyungshin“ grupe čija se postrojenja nalaze u brojnim zemljama širom svijeta, uključujući SAD, Meksiko, Kinu, Poljsku, Južnu Koreju i druge. Osnovana je 1974. godine i lider je na korejskom tržištu električnih automobila, proizvodi dijelove za “Hjundai” i “Kia”, a od 2018. godine započeli su sa snažnom ekspanzijom na tržište Evrope. Srna Чланак Korejska komapnija otvorila fabriku u Smederevskoj Palanci се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Kyungshin Cable otvorio fabriku u Smederevskoj Palanci

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2021

Korejska kompanija Kyungshin Cable danas je u Smederevskoj Palanci otvorila fabriku u kojoj će proizvoditi dijelove za baterije električnih vozila visoke tehnologije, za evropsko tržište.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.