Norvežanima srpska imovina u HR?

Izvor: B92, 14.Jul.2010, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norvežanima srpska imovina u HR?

Zagreb -- Norveški investicioni fond Rekap Internešenel postao je vlasnik imovine Srbije u Hrvatskoj, oduzete 1990. i vredne 260 miliona evra, piše zagrebački Nacional.

Norveški investitori pokupovali su vlasništvo nad imovinom srpskih firmi i fizičkih osoba u Hrvatskoj, koju je hrvatska vlada uredbom oduzela 31. decembra 1990. godine i uknjižila u svoje vlasništvo.

Rekap internešenel je privatni fond registrovan u Londonu, a pripada onoj vrsti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fondova koji raspolažu novcem bogatih ulagača koji po pravilu žele ostati anonimni i investiraju ga u projekte koji im se čine profitabilnim.

Prema tvrdnjama lista, fond je osnovan isključivo da bi se novcem norveških porodica pokupovale vredne nekretnine srpskih firmi i fizičkih osoba u Hrvatskoj, i postao je vanknjižni vlasnik ogromnih zemljišnih parcela, odmarališta, luksuznih vila i drugih objekata na području od Rovinja do Dubrovnika.

Delegacija tog fonda posetila je ministra ekonomije Hrvatske i predložila da se njihova potraživanja pretvore u neku vrstu državnih obveznica, navodi Nacional.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.