Norvežani kupili oduzetu srpsku imovinu u Hrvatskoj

Izvor: S media, 14.Jul.2010, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norvežani kupili oduzetu srpsku imovinu u Hrvatskoj



Norveški investicioni fond [b]„Rikep internešnel”[/b] postao je vlasnik srpske imovine u Hrvatskoj oduzete 1990. godine i vredne 260 miliona evra, objavio je zagrebački nedeljnik „Nacional”.


Kako navodi taj list, norveški privatni investicioni fond postao je vanknjižni vlasnik ogromnih zemljišnih parcela, odmarališta, luksuznih vila i drugih objekata na jadranskoj obali, na području od Rovinja do Dubrovnika.

Ta kupovina događala se >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << najvećim delom izvan Hrvatske, jer su norveški investitori pokupovali vlasništvo nad imovinom srpskih preduzeća i građana u Hrvatskoj, koju je hrvatska vlada 31. decembra 1990. uredbom oduzela i uknjižila u svoje vlasništvo.

„Rikep internešenal” je privatni investicioni fond registrovan u Londonu. Ta vrsta fondova raspolaže privatnim novcem bogatih ulagača, koji po pravilu žele da ostanu anonimni, i investira ga u projekte koji im se čine profitabilnim. Prema tvrdnjama predstavnika fonda u Hrvatskoj, „Rikep internešenal” osnovalo je nekoliko bogatih norveških porodica.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Na Zlatiboru grade i Rusi

Hiljadu Srba dnevno odlazi u Hrvatsku na letovanje

Serijska kupovina ruskih lovaca pete generacije

Hrvatska:Nisu na prodaju cela ostrva, već samo delovi

Domaće brendove još nismo zaštitili na teritoriji EU

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.