Izvor: KreditniCentar.rs, 30.Mar.2011, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveće banke već spremne da klijentima olakšaju otplatu dugova

BEOGRAD - Desetak najvećih banaka u Srbiji koje drže 70 odsto tržišta sigurno će učestvovati u reprogramiranju kredita građanima, koje je pre mesec dana najavio premijer Mirko Cvetković.Još nije doneta konačna odluka na koje će se sve građane odnositi program olakšica, ali je izvesno da će taj broj biti veći od onog koji je u predlogu banaka. Banke su ponudile grejs period samo za one koji su bez posla i za prezadužene, dok je ideja premijerova bila da pravo na reprogram dobiju svi >> Pročitaj celu vest na sajtu KreditniCentar.rs << sa dugoročnim kreditom.
Vlada teoretski može doneti obaveznu meru da banke svim građanima koji imaju dugoročne kredite odobre grejs period od 24 meseca, ali će se ipak zadržati na preporuci, veruju bankari. Premijerova ideja je bila da se reprogramom rastereti oko 900.000 građana.
– Najveće banke su voljne da učestvuju u programu, tako za obavezujućom odlukom Vlade nema potrebe. Ipak, NBS bi morala da donese odluku da se novi krediti sa grejs periodom ne tretiraju kao rizični, što znači da banka za njih ne mora da izdvaja dodatna sredstva – kaže za „Blic” jedan od upućenih bankara koji je želeo da ostane anoniman.
Izvor: blic.rs

Nastavak na KreditniCentar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KreditniCentar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KreditniCentar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.