Najvažniji sporazum između Srbije i Turske: Potpisana Deklaracija o osnivanju Saveta za saradnju

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2017, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najvažniji sporazum između Srbije i Turske: Potpisana Deklaracija o osnivanju Saveta za saradnju

Erdogan boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Turske Erdogan Redžep Tajip Erdogan potpisali su danas u Beogradu zajedničku političku Deklaraciju o osnivanju Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske.

Nakon toga, u Palati Srbije je potpisano i više sporazuma o trgovini i ekonomskoj saradnji.

Podsećamo, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danas je zvanično započeo dvodnevnu posetu Srbiji, a domaćin mu je srpski predsednik Aleksandar Vučić.

Sutra, 11. oktobra, posetiće Novi Pazar gde će razgovarati sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolja, Nova Varoš, Priboj.

U sklopu posete, obaviće se i ceremonija potpisivanja protokola između grada Novog Pazara i opštine Raška sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju, a nakon toga, predsednici Vučić i Erdogan prošetaće Novim Pazarom i razgovarati sa građanima.

Poseta turskog predsednika dogovorena je na sastanku Erdogana i Vučića u Njujorku, gde su učestovali na sednici Generalne skupštine UN.

Predsednik Vučić je tom prilikom naglasio da će Erdoganova poseta biti potvrda velikog prijateljstva dva naroda i izrazio zahvalnost turskim kompanijama koje su ulagale u najnerazvijenijim mestima u Srbiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan u Beogradu: Sve bolji odnosi Srbije i Turske

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Okt.2017

BEOGRAD - Srbija i Turska će u budućnosti graditi sve bolje odnose, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. ..I Erdogan je poručio da će se odnosi dve zemlje bolje razvijati i da će imati posebnu...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Potpisano više sporazuma o trgovini i ekonomskoj saradnji

Izvor: Beta Video, 10.Okt.2017

BEOGRAD - Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je u toku dvodnevne posete Srbiji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem potpisao medjudržavne sporazume o trgovini i ekonomskoj saradnji. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.