Izvor: RTS, 16.Mar.2022, 15:19

"Na Bentlijevim delovima piše Proizvedeno u Srbiji"

Globalni potpredsednik za proizvodnju u korporaciji "BMTS" Emanuel Aba izjavio je da njihova fabrika u Novom Sadu, koja proizvodi auto-delove za globalne proizvođače automobila, trenutno zapošljava 200 visokokvalifikovanih radnika, a da je do kraja 2026. godine u planu da zaposle još 300.

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao danas njihovu fabriku u Novom Sadu i poručio im da mogu da računaju na podršku Srbije kako bi proizvodili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neometano, Aba je zahvalio predstavnicima vlasti na podršci i istakao da je Srbija pouzdan partner.

Istakao je da je gradnja fabrike u Novom Sadu počela 2019. godine, da je počela sa radom 2020. godine, i da se u njoj proizvodi 140.000 turbopunjača godišnje, a da je plan da do 2026. bude proizvedeno dva miliona turbopunjača za automobile.
Emanuel Aba je naveo i da ta kompanija do 2026. očekuje prihod od 300 miliona evra.
Naveo je da u fabrici trenutno radi 200 ljudi, a da je u planu da do 2026. bude zaposleno ukupno 500 i to visokokvalifikovanih radnika.
Kazao je i da se u Srbiji proizvode delovi za velike automobilske kompanije kao što su "Be-Em-Ve", "Ford", "Bentli", "Folksvagen", "Stelantis"...
"Na delovima za Bentli već piše 'Proizvedeno u BMTS fabrici u Srbiji'", rekao je Aba i dodao da je fabrika u Novom Sadu najmlađa fabrika kompanije BMTS.
Objasnio je da "BMTS" proizvodi turbopunjače za automobile globalnih proizvođača automobila, a da je nastala 2008. godine kao zajedničko ulaganje kompanija "Boš" i "Mahle", dok 2018. "Fountain Vest" (društvo sa privatnim kapitalom) postaje nov vlasnik.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Na Bentli autodelovima koji se prave u Novom Sadu već piše "Made in Searbia"

Izvor: Blic, 16.Mar.2022

Više od 200 Novosađana radi u fabrici koja proizvodi autodelove za velike kompanije kao što su BMW, Ford, Bentli, Folksvagen, Stelantis, a plan je da se u naredne četiri godine zaposli još 300 visokokvalifikovanih radnika.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.